پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4159
-
الف
+

مختارنامه سوگوار شد!

به بهانه درگذشت تهیه کننده پرتکرارترین سریال شبکه آی‌فیلم، با این هنرمند فقید بیشتر آشنا شوید.

به بهانه درگذشت تهیه کننده پرتکرارترین سریال شبکه آی‌فیلم، با این هنرمند فقید بیشتر آشنا شوید.

به گزارش خبرنگار آی‌فیلم، درگذشت محمود فلاح تهیه کننده فقید سریال های «تفنگ سرپر» و «مختارنامه » اگرچه برای همه علاقه مندان حوزه نمایش خبری تلخ بود، اما بدون شک آی فیلمی ها و مخاطبان سریال  «مختارنامه» را بیش از هرکسی اندوهگین کرد. سریالی که طی یک دهه گذشته به دلیل بازپخش های خود از شبکه آی فیلم نام محمود فلاح را به عنوان تهیه کننده بر تیتراژ سریال و قاب تلویزیون مردم به نمایش گذاشت و خیلی ها با اینکه او را نمی شناختند اما نامش را می شناختند و از کارش لذت می بردند و تجلیل می کردند.

 او یادگار عظیمی از خود بر جای گذاشت. اثری که جانش را پای آن به خطر انداخته بود. فلاح در جریان تهیه سریال  «مختارنامه» ، دو بار سکته قلبی کرد.

 محمود فلاح، ۷۵ سال پیش در سبزوار به دنیا آمد. او ۲۴ شهریور ۱۳۴۷ با مدرک فوق دیپلم برق به جمع کارمندان سازمان رادیو و تلویزیون پیوست. فلاح بعد از اخذ مدرک مهندسی برق و الکترونیک به عنوان تنظیم کننده واحدهای سیار و برنامه ریز رپورتاژ به کارش ادامه داد. او در جریان بازگشت امام خمینی(ره) به ایران و سخنرانی تاریخی در بهشت زهرا، نقشی محوری در پوشش تصویری مراسم ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ داشت. بعد از انقلاب، محمود فلاح در بخش های مختلف سازمان صداوسیما به فعالیت پرداخت و سال‌ها مدیرکل تولید این سازمان بود. جهیز و اعزام ده‌ها گروه به خطوط مقدم در زمان جنگ تحمیلی از جمله کارهای اوست. فلاح در سال ۷۵ بازنشسته شد، اما به همکاری‌اش با سازمان در قالب مشاور و تهیه کننده ادامه داد.

کارنامه محمود فلاح به ویژه در سریال  «مختارنامه» می تواند کلاس درسی برای آموزش و انتقال تجربه های تهیه کنندگی به ویژه برای مجموعه های فاخر و بزرگ باشد. او می گوید: «از سال ۸۱ کار تولید مختارنامه را به صورت جدی آغاز کردیم. البته قبل از آن حدود ۲ ماه در کاشان کار کردیم و صحنه هایی مربوط به حرکت کاروان امام حسین علیه السلام را تصویربرداری کردیم. می خواستیم خودمان را محک بزنیم. ببینیم که می توانیم مختارنامه را بسازیم یا نه».

پیکر زنده یاد محمود فلاح کی تشییع می‌شود؟

نگاه پژوهشگرانه و تحقیقات میدانی او نشان می دهد که چقدر در مقام یک تهیه کننده دغدغه های هنری برای تولید یک سریال تلویزیونی داشته و پیش از تولید، ظرفیت و ظرافت های کار را محک می زد. تهیه کنندگی مجموعه ای مثل  «مختارنامه» کار ساده ای نبود.  صبر و تجربه و تدبیر بالایی لازم داشت تا این پروژه پر عوامل و پر اتفاق و هماهنگی یک گروه بزرگ به مدت 8 سال را به خوبی هدایت و مدیریت کرد. خودش در این باره گفته بود: « سریال را با عشق ساختیم و خدا را شکر در طول زمان ساخت خون از دماغ کسی نیامد. همیشه فکر می کنم نیرویی ماورایی در همه این سال ها مراقب ما بود و به نوعی بیمه شده بودیم.»

سریال  «مختارنامه» جزو پر تکرارترین مجموعه تاریخی و مذهبی است که بیشترین بازپخش را هم از شبکه آی‌فیلم داشته و باز هم هر سال در ایام محرم طبق خواسته مردم تقاضای پخش دارد.

زنده یاد فلاح درباره این مسئله گفته بود: «می دانم تا به حال چند بار این سریال از تلویزیون پخش شده است. اما این را می دانم که دیگر تبدیل به پر تکرارترین سریال تلویزیون شده است. خود من هر بار این سریال را می بینم سیر نمی شوم و فکر می کنم که هر بار سریال از تلویزیون پخش می شود، هنوز مخاطبان آن را با عشق و علاقه می بینند که برایم ارزشمند است و خدا را شکر می کنم که مردم مختارنامه را دوست داشته و دارند و با عشق آن را دنبال می کنند. همیشه فکر می کنم بزرگ ترین سعادتی که در زندگی نصیبم شده همین ساخت مختارنامه بوده است»

شاید برای علاقه مندان  «مختارنامه» جذاب باشد که تهیه کننده آن کدامیک از قسمت های آن را بیشتر دوست داشته است. محمود فلاح دراین باره گفته بود: «از میان مجموعه ۴۰ قسمتی مختارنامه خودم شخصا بخش های مربوط به زهیر بن قین را خیلی دوست دارم. دلم می خواست که سریالی را با همان حال و هوا بسازم. من صحنه‌های مربوط به چادر زهیر را خیلی دوست دارم»

این علاقه و عشق فلاح به سریال  «مختارنامه» نه از سر خودشیفتگی یا تعریف یک تهیه کننده از اثر خود که حاصل سختی هایی است که برای ساخت آن کشیده و رنج هایی که تجربه کرده که اینچنین از تماشای دسترنج خویش لذت می برد.

وقتی کارهای مقدماتی سریال  «مختارنامه» در سال 81 شروع شد او 57 سال سن داشت و زمانی که در سال 89 پخش مختارنامه از شبکه یک آغاز شد، 65ساله بود. 8 سال از عمر حرفه ای خود را تمام و کمال برای این پروژه گذاشت و در طول ساخت آن دو سکته کرد و حتی عمل قلب باز انجام داد. قلبی که تا آخرین لحظه عمرش در 75 سالگی برای  «مختارنامه» می تپید و حتی گفته بود: « آرزو دارم یک کار مذهبی حول وحوش قیام مختار بسازم... فکر می کنم که در مجموعه فاخری نظیر مختارنامه هنوز هم خیلی چیزها جا افتاده است و این شخصیت بزرگ ابعادی داشته که در مجموعه مختارنامه به آن پرداخت نشده است... اگر عمرم جواب بدهد، دلم می خواهد که دوباره کار بسازم ولی نمی دانم که می توانم یا نه. »

عمرش جواب این آرزوی محمود فلاح را نداد، اما  «مختارنامه» او برای همیشه در حافظه تاریخی مردم و به ویژه بینندگان آی فیلم که در آخرین محرم عمر فلاح هم پای تماشای سریال ماندگار او نشسته بودند، جاودان شد. روحش شاد و یادش گرامی.

تهیه‌کننده سریال مختارنامه درگذشت

نویسنده: سید رضا صائمی

/ص گ

نظر شما
ارسال نظر